top of page
Meditation-paa-moen.png
Ocean

Weekend Retreat med Hatha Yoga, Pranayama, Tratak og Meditation

10 - 12 November 2023

Vinteren er tid til refleksion og fordybelse hvor du kan bruge mørket til at tænde dit indre lys, så glæden og freden kan skinne frem. 

På dette kursus går vi dybere med åndedrætøvelser (pranayama) og du lærer den smukke lys meditation tratak. Det hele kombineres med blid hatha yoga, afspænding, meditationkirtan, chants, lækker vegansk mad og sauna ved havet?

Anahata Yoga Retreat Center er skabt til dig som ønsker en skøn ramme og kompentente lærere, der på bedste vis understøtter en transformerende og harmonisk proces. Det skaber fred, velvære og en dyb indre glæde.

Dette retreat er hovedsageligt baseret på praktiske øvelser og vejledning - og en direkte oplevelse af de dybere aspekter af yoga og meditation. Det praktiske vil undervejs blive krydret med kortere teoretiske oplæg, der sætter yogaen i perspektiv.

Hatha Yoga

Yogaen er klassisk Hatha med et vekslende flow af rolige og dynamiske øvelser, spændingsfrigørende stillinger, træning af bækkenbund, koncentration, chakras, solhilsen og de klassiske stillinger m.m. Du lærer også nogle simple og effektive åndedrætsøvelser som på en blid måde skaber balance i kroppen og sindet.
I hvilepauserne mellem øvelserne falder krop og åndedræt til ro og øvelserne integreres. Alle kan være med, du arbejde ud fra hvor du er.

F90DA2DE-B11B-4FA4-B9D2-2D29052FC2B9_edited_edited.jpg
IMG_5103.HEIC
IMG_5385.HEIC

Pranayama - Åndedrætsøvelser

Alt ånder, træerne, dyrene, mennesket.. .universet ånder. Vi deler alle den sammen luft, den samme åndedræts betingelse. Åndedrættet er altid nu, du kan ikke ånde senere eller ånde tilbage. Du kan blot være med dit åndedræt i dette øjeblik, i dette sekund af livet. Så med åndedrættet strømmer livet igennem dig. Lever med dig.
Åndedrættet er et mysterium i hvilket vi lever igennem.... Åndedrættet kan bringe dig hurtig tilbage til nuet.
Når du bliver bevidst om åndedrættet og begynder at arbejde med det, har du nøglen til at fjerne spændinger og blokeringer i kroppen og energisystemet. Åndedrættet er porten ind til det autonome nervesystem og gennem kontrol af åndedrættet får du kontakt med et dybere niveau i dig selv og kan bl.a. regulere pulsen, blodtrykket, fordøjelsen og stofskiftet. Depression og lav energi, som skyldes spændinger i det ubevidste kan skrælles af lag for lag.
Yogaens åndedrætsteknikker gør dig bevidst om din energi og  hvordan du behersker den. Det er meningen med ordet Pranayama, og formålet med disse metoder.

På dette kursus vil der også være et oplæg omkring pranayama, så du får en dybere teoretisk forståelse for emnet.​

Meditation og Yoga Nidra Afspænding

Selve meditationen på kurset bliver understøttet af guidede meditationer og afspændinger, der hjælper dig med at berolige sindet, opbygge indre balance og gøre dig  i stand til at opleve mere kærlighed i dit liv og forhold til andre.

Alle kan finde glæde i meditation, men ofte står vores forventninger og vaner i vejen. På dette retreat finder du en glæde ved at vende tilbage til stilheden og kærligheden inden i dig selv. Som en vigtig forberedelse til dybere meditation laver vi hver dag dybdeafspændingen yoga nidra, Her bliver du systematisk ledt igennem forskellige oplevelser af kroppen, åndedrættet, sindet, energi, chakra og bevidsthed, der lander dig i en dyb tilstand af hvile og ubesværet væren. 

Moensklint-hav_edited.jpg
yoga-retreat-spanien.jpg
IMG_5108.HEIC

Tratak - Lysmeditation

Koncentration kan opstå spontant når du et inspireret, men kan bestemt også trænes.
Med tratak træner du koncentration og skaber forbindelse til pineal chakra. På kurserne laver vi den ofte tidlig morgen, før morgenyogaen.
Tratak er en lys meditation, som er skøn en mørk vinter aften eller som en morgen meditation. Tratak kan bruges til enhver tid.  Når du praktiserer tratak kan du bringe lys til sjælen, få styrket dine øjne, din koncentration og evne til at visualisere.

​​Det er også en øvelser der kan hjælpe dig til at falde i søvn, og forbedre din evne til at huske nattens drømme. Tratak kan også bruges som lys terapi. Eller til at fjerne spændinger fra dine øjne og forberede dit syn. Læs mere om Tratak her 

Tratak6e4ccd.jpg

Kirtan og Chanting

Kirtan er en spirituel musiktradition fra Indien, hvor man gentager mantras, typisk med en forholdsvis simpel melodi og med masser af plads til improvisation og variation, både i rytme, dynamik og melodi. I Kirtan-traditionen er det relationen imellem dig og "supersjælen" som vækker din ubetinget kærlighed i hjertet, ligesom vi kender det i så mage andre smukke sangtraditioner fra forskellige kulturer.  Det giver altid en hyggelig og smuk afslutning på dagen.

Dette er også noget af essensen i den yogaform, som hedder Bhakti Yoga.

På dette retreat synger vi lidt kirtans om aftenen. 

Video klip fra Anahata Yoga Retreat Center. Dette retreat fokusere på det indadvente og meditative og med  lidt musik og sang om aftenen

Retreat: et møde med dig selv

Vi ønsker alle at møde livet og vores nærmeste med mere nærvær og kærlighed. At være på retreat er en mulighed for at kigge indad, at møde din krop og dit sind med den accept og kærlighed du ønsker i dine relationer. Yogatraditionens metoder gør denne rejse til en god og harmonisk oplevelse som i sidste ende bringer dig i kontakt med hvem du er: et lys, en sjæl, en ubetinget kærlighed som altid stråler. Rejsen og målet bliver et og samme.

Vores erfaring er at alle tager herfra søndag eftermiddag, med en ny inspiration, klarhed og fred. Klar til at møde livet og relationerne derhjemme med et nyt perspektiv,

mennesker.png

Underviserne

Camilla og Kåre Netterstrøm leder til dagligt Anahata Yoga Center og vil være undervisere på dette retreat. De har over 20 års erfaring med yogaundervisning og afholdelse af dybdegående yogaretreats og er kendt for deres levende, inspirerende og musikalske videreformidling af yogatraditionen. 

1B8996AD-5279-4EB6-88C9-96FA55C667AA.jpeg

Program for weekenden

Fredag

(Det er OK, hvis du først kan nå at komme til intro fra. kl. 20.00)

 

Ankomst kl. 15.00 - 18.00
Yoga og Meditation kl. 18.00 - 19.00

.
Aftensmad kl 19.00 - 20.00


Introduktion kl. 20.00 – 21.00 
Chants og Meditation kl. 21.00 - 21.45

Lørdag

Yoga og Meditation kl 7.00 - 9.00

Morgenmad kl 9.00 - 10.00

Dybdeafspænding og Meditation kl 11.30 - 13.00
Frokost kl 13 - 14.00

Sauna ved Stranden kl. 14.00 - 16.00 (Frivilligt)
Medbring din neti og lær at skylle næsen 16.30 – 17.00 (frivilligt)
Yoga og Meditation kl 17.00 - 19.00

Aftensmad kl 19.00 - 20.00

Kirtan (Mantra sang), Chants, og Meditation kl. 20.30 – 21.30

 

Søndag

Yoga og Meditation kl 7.00 - 9.00
Morgenmad kl 9.00 - 10.00

Afrunding, Afspænding og Meditation kl 11.00 - 13
.00

Frokost 13.00 - 14.00

I yoga traditionen bruger man også musikformer som vækker vores kærlige natur, virker helbredende på kroppen og beroligende på sindet. Vi synger ”simple” lydstavelser (mantras) som vækker specifikke dimensioner af vores natur. Alle kan være med og det er en dejlig måde at være sammen, som skaber en samhøringhed imellem mennesker.

Herover en video med Mantra Sang fra et Retreat I Spanien.

Sauna ved stranden

Lørdag eftermiddag er der sauna ved havet. Varmen og kulden er god for blodcirkulation og renser både vores fysiske og mentale.

En skøn måde at lande i kroppen og mærke naturens helbredende energi.

IMG_5387.HEIC

Maden

Du kan glæde dig til vores super lækre veganske mad som inspirere mange til at spise flere dejlige ting fra planteriget derhjemme. Der er grønne smothies, frugt, varm grød. chiagrød og superfood om morgenen. Frokost og aftensmad er fyldt med grøntsagsretter, skønne salater, dejlige dressinger, proteiner og f.eks. honning/salt hævet speltbrød eller ris. 

100% økologisk og så vidt muligt med friske lokale råvarer. Vi blander ikke gluten i maden og tager hensyn til allergier.

Vi bruger masser af urter og milde krydderier i maden. Derudover tilbyder vi også urter, alger som kapsler/tabletter som understøtter en god fordøjelse og har en række andre gavnlige virkninger.

vegansk-yoga-mad.png

Priser

 

Værelser:

Enkeltværelse: 3.800 kr.

Dobbeltværelse: 3.200 kr. 

4 pers. værelse: 2.800 kr.

Vi har 1-2 pladser på hvert retreat, hvor vi tilbyder 1.200 i rabat, hvis du har lyst til at hjælpe max. 2 timer Fredag og 3 timer Lørdag + Søndag. Det er typisk med opvask, madlavning, små rengøring og andre mindre praktisk opgaver.

Det er stille og roligt arbejde, hvor du kan trække vejret og hygge med det.

Prisen inkluderer:

Undervisning

Kost og Logi

Sauna mv.

Transport

Du kan fra Vordingborg station tage bus 660r til Stege eller bus 664 til Damsholte.
Så afhenter vi dig gratis der.
Alternativt koordinere vi samkørsel fra hhv. København og Fyn/Jylland.


Betaling: 

Vi tager 1.000,00 som depositum.

Restbeløbet betales senest 4 uger før kursusstart.

Afbestillingsregler:

Som udgangspunkt ingen tilbagebetaling af depositum.
Resten af kursus beløbet tilbagebetales hvis der afmeldes 24 timer før kursusstart.

 

Bankoplysninger:

Møns Bank

Reg.nr 6140

Konto.nr 0004235220 

Priserne er inklusiv alt.

TILBAGE TIL WEEKEND RETREATS OVERSIGT

vaerelse01.jpeg
IMG_5483.HEIC
0DACE3F6-0839-462A-A40F-6F9AB8861D0D.heic
IMG_5470.HEIC
IMG_5473.HEIC
bottom of page