top of page

Yoga Camp på Feddet

8 - 14 Juli 2024

Vi har afholdt Yogacamp med stor succes og glade mennesker i 10 år på Feddet.

Alle er hjertelig velkomne på dette kursus hvor vi bl.a. spiser dejlig biodynamiske lækkerier, laver yoga i et stort telt, synger, danser, mediterer og har det super sjovt sammen.

Alt sammen omgivet af den skønneste natur med skov og strandkanten som nabo. De sidste 10 år har vi været en dejlig blanding af singler, familier, par, mænd, kvinder, børn, unge, nybegyndere og øvede fra hele landet.

21641575-ECDC-4B5E-B5AD-CC7E2E863EE3_edi
8EC0CDAB-2013-45AC-A6F1-E4202932F3DF.heic

Kursus Program for Yoga Camp

Første dag er der ankomst fra kl. 13.00,  praktisk info kl 17 – 18, derefter aftensmad og aftenklasse kl 20 for alle
Sidste dag er der morgenyoga og morgenmad, derefter fælles oprydning og nedpakning og en Yoga Nidra afspænding kl. 11.30.

7.00 - 8.30:  Yoga og Meditation for voksne og unge.
8.30 - 9.30:  Morgenmad. 
10.00 -10.45:  Børne yoga ( for de små)
10.50 -11.35:  Børne yoga (Mellemgruppe)
11.40 -12.25:  Unge yoga 
12.30 -13.00:  Afspænding for alle som kan ligge (noglelunde) stille.
13.00 -14.00:  Frokost.

16.30 -18.15:  Yoga og meditation for voksne og unge

16.30 -17.30:  Fælles aktiviteter for børn

18.15  -19.00:  Aftensmad

20.00 - 21.00:  Aftenklasse med sang og kirtans for alle, også børnene

 

Man kan gå til og fra undervisningen som man har lyst. Der er mulighed for at hjælpes ad om at se efter hinandens børn når der undervises, alt efter behov, så den enlige med børn, også får lavet yoga.
Vi laver yoga under åben himmel, i det omfang vejret tillader det, men vi har også et 80m2 stort telt til undervisningen.

Undervisningen

Der sker noget andet når yoga forgår under åben himmel med hav udsigt og solopgang, den tykke saltet havluft, sand under tæerne og vinden der leger omkring huden. Når vi går med bare tæer på sandet og jorden får vi masser af gavnlige negative ioner som har en lang række positive virkninger i kroppen. Studier har vist at fysisk jordforbindelse en betydelig rolle i reduktionen af inflammation og funktionen af fysiologiske processer.


Naturlig eliksir for krop og sind.
Undervisningen er baseret på traditionel klassisk yoga med grunding indlæring i yoga stillinger, åndedrætsteknikker og dybdeafspænding. I undervisningen arbejdes der i et vekslende flow af rolige og dynamiske øvelser, med spændingsfrigørende stillinger, træning af bækkenbund, koncentration , solhilsen og de klassiske stillinger m.m. I hvilepauserne mellem øvelserne falder krop og åndedræt til ro og øvelserne integreres. Jeg er inspireret af ”den strømmende krop” som er en oplevelse af nærvær i kroppen der giver indsigt, tillid og følelsen af at leve i nuet. Meditationen er enkel og bygges op omkring den lyttende opmærksomhed, åndedrættet, stilhed og det at lade tingene være som de er. Alle kan deltage.

Yogaundervisning for børn er opdelt i 2 hold og undervisning varetages af Tone Mygind Rostbøll, som er super dygtig. Desuden er der et hold for unge som varetages af Camilla.

billede-1.png

Maden

Vi servere vegetarisk morgenmad, frokost og aftensmad på kurset.
Masser af fortryllende friske og lokale grønsager, krydderurter og frugter er hovedingredienserne i maden. Vi køber vores grøntsager fra økologiske lokale gartnere. Med disse friske og absolut topkvalitets varer er fundamentet lagt til en gastronomisk oplevelse. Alt maden er økologisk. Brød og boller bager vi selv af speltmel.

Før morgenyoga er der friskpresset citronsaft med vand. Citronsaft hjælper med at rense kroppen og holde den optimale pH niveau.

Morgenmaden består typisk af:
Frugt, f.eks. friske kirsebær, solbær, appelsiner og forskellige tørrede frugte.
Yogurt, Musli, Mandelmælk, Havregrød, div. Nødder,  Honning, Ost, Tahin, Brød, Boller og friske Tomater og Agurker...

Til aftenmaden servere vi f.eks.:
En sammenkogt ret med linser/bønner og grøntsager og ris. Dertil et bredt udvalg af salater med f.eks. masser af persille, dild, tomater, romainesalat, gulerødder og spirer.

Vi servere dejlige rawfooddressinger med nødder, ingefær, gojibær, byggræs mv.

Vi lægger vægt på at der er mange forskellige salater og at maden er børnevenlig. 
Vores erfaringer er at børnene spiser grøntsager i stor stil på kurserne:-)

Til børnene servere vi sunde snacks kl. 16.30.

Evt. mellemmåltider står du /  I selv for.

Is, slik, kiks og chokolade m.v er noget vi holder pause med. Ønsker du at spise slik foregår det udenfor lejerne eller inde i teltet. Vores politik er at man ikke byder de andres børn på søde sager. Mange kommer for at bryde spise vaner og finde alternativer til sukker trængen, så derfor ønsker vi at hjælpe hinanden.

Vi serverer mælk, yoghurt og ost, men blander det aldrig i maden. Vi bruger som udgangspunkt soyamælk, rismælk, mandelmælk og speltmælk i stedet for mejeriprodukter, i madlavningen. 

Der er mulighed for at lave sig en kop et eller andet i opholdstuen.  Du medbringer selv kaffe, sort the. Vi sørger for at der er urtethe

Mere info

Medbring gerne instrumenter, tegneting, malergrej og andet kreativt til ugen.
Sidste år var der nogen der havde medbragt materiale til hårpynt og maling til at male på sten. Vi elsker opfindsomme og initiativs glade forældre.
Har du instrumenter med er det muligt at have den opbevaret i et rum indendørs.

Computerspil, Ipads, Nintento, laptops og andet spilleudstyr af den slags bliver hjemme.

Alkohol og rygning er ikke tilladt. Kan du ikke undvære at ryge, bedes du gå væk fra lejren.  Der kommer også folk som ønsker at stoppe med at ryge, så derfor er rygning ikke et socialt arrangement, men en privat sag. På den måde hjælper vi hinanden.

 

Der er ro i lejeren efter kl 22

”Søndagskolen”, hvor du tjekker ind
Vi har til huse i ”Søndagsskolen”. Der er et skilt ved vejen(til venstre, og det er før campingpladsen) her kører du ned, og kan parkere bilen  eller stille cyklerne forenden af vejen ved vores hytte. Du tjekker ind på ” søndagsskolens” terrasse.

Adresse er; Feddet 21, 4640 Faxe 

Stedet

Campen er på en stor "koloni" med spisesal (vi spiser så vidt muligt ude), køkken, og toilet og badefaciliterer. Udenfor er det kæmpestrand med masser af sand og 20 meter fra vandkanten og til venstre er der fredfyldt skov langs vandet. Der er masser af plads!
Der er 4 gammeldags sovesale med køje seng, hvis vejret skulle byde på meget regn. Som en slags nøds tilfælde, eller hvis man ikke er til telt.
Folk ligger i deres medbragte telte og der er masse af gode steder at slå hvad enten man fortrækker vandudsigt eller fredfyldte steder i skoven. Udover stedets badefaciliteter har alle har også adgang til Feddet Campings fantastisk ny istandsatte badested og legepladser i alle størrelser inde og ude - hoppepuder - gynger – trampolin - junglebane og til de modige 10 m. klatrevæg.

Madlavning, opvask og rengøring

Hver dag er der nogen opgaver som der skal løses i fælles ånd, og det er faktisk super skønt at gøre tingene sammen. Mad, opvask, rengøring m.m. Der bliver ophængt et skema for de forskellige opgaver gennem ugen.Der er behov for at alle tager en tjans 1 gang om dagen. De voksne er i køkkenet, vasker op og gør rent. De unge på 14 - 18 er del af denne opgave som de voksne. De 8 - 13 årige hjælper f.eks.med at samle legetøj og kopper der er glemt rundt omkring m.v. De mindre børn er med hvor de har lyst.

Husk

Telt og alt hvad der hører til.
Håndklæder, soveposer, dyner, linnede m.v.
Yoga madras, tæppe og en pude og/eller meditationspude.
Vi laver yoga på blødt græs, og ”naturgulv” så tag noget med du kan ligge på og eventuelt ligge din yogamadras på.
Vær forberedt på at vi kan komme til at lave yoga og meditation i al slags vejr. Og det er skønt når man har det rette tøj på.

Klip fra de første år med Yoga Camp !

F6F727B2-F41F-4713-BA67-E5F5DCD004D3.heic

Børne Yoga med Tone og Kristian

Priser Open Yoga Camp 

Voksen: 6 Døgn: 3.000 kr..
Barn (3-18 år) 6 døgn: 1.400 kr.
Babyer er gratis, men lidt donationer modtages gerne hvis de spiser med.

 

Betaling:

1000 kr. pr. voksen og 500 kr. pr. barn betales i depositum ved tilmelding. 
Resten af kursusprisen betales inden 14 dage før kursusstart.
Med evt. afmelding tilbagebetales depositum som udgangspunkt ikke.

 

Bankoplysninger:

Møns Bank

Reg.nr 6140

Konto.nr 0004235220

 

Husk at skrive navn ved betaling. 

Tilmeld dig/jer ved at udfylde formen herunder

A35963E7-4D31-4043-996D-E5B1D70508E5.heic

Skriv gerne lidt om dig/jer selv og hvis I er flere så skriv navne og alder på børn herunder. 

bottom of page