top of page

Meditation

Alle kan finde glæde i meditation, men ofte står vores forventninger og vaner i vejen. På et retreat finder du en glæde ved at vende tilbage til stilheden og kærligheden inden i dig selv.

Selve meditationen på kurserne bliver understøttet af et sæt lette meditations teknikker, åndedrætsøvelser og afspændinger, der hjælper med at berolige sindet, opbygge indre balance og gøre os i stand til at opleve mere kærlighed i vores liv og forhold til andre.

 

Meditation og mindfullness hjælper med at skabe stilhed i sindet, så sjælens lys kan mærkes og sjælens stemme høres.

En dyb oplevelse af denne kontakt med vores inderste, kan integreres med hverdagen og vi kan vælge at lade vores egen kreativitet og kærlighed være et fundament i vores liv.

Det er vigtigt at den energi og klarhed som bliver skabt under meditation, bliver "groundet" således  at indsigten og tilstanden bliver forbundet med livet.

Vi er inspireret af store mester fra alle tider og dele af verden. 
Både den oprindelige yogatradition og den kristne tradition har meget at byde på, f.eks. hvad angår retning og hengivelse. Retning er vigtig, især når energien og bevidstheden vækkes.

Retning kommer ikke af sig selv, den er i høj grad bestemt af hvad du koncentrere om når du "mediterer".

Igennem dit koncentrationsobjekt bliver du ført til det guddommelige inden i dig.

På kursene praktisere vi forskellige meditationer.

  • "Japa" Gentagelse af et mantra, i forbindelse med åndedrættet. Kan bruges hvor som helst og når som helst. Mange oplever at en retning på sindet i form af  "bøn" eller "japa" hvor man f.eks. beder til at få åbnet hjertet skaber en stærkere og mere holdbar tilstand. Denne form kan især være hjælpsom ”ude i verden”, således at vi kan forblive i en tilstand af kreativ og kærlig energi i vores daglige liv.

  • "Mindfullness" Når vi sidder stille med lukkede øjne oplever vi en ramme hvor vores rastløse sind bliver frataget muligheden til at få os til handle. Sindet giver op, bliver stille og sjælens lys får en mulighed for at træde frem. I den forstand kan meditationstilstanden også komme midt i en opvask. Mindfullness teknikker og øvelser kan bruges midt i livet puls og gøremål og bringer tilstanden af opmærksom ud i livet. Meget essentielt når dybere tilstanden skal integreres.
     

På kurserne arbejder vi også med at finde en retning for vores energi som bliver vækket. En fysisk retning, en mental retning og en spirituel retning. Når energien bliver vækket er det vigtigt at vide hvor den skal kanaliseres hen....Vi finder selv stor glæde i at tænke i idealer/ kvaliteter som en hjælp til at have en retning og en hjælp til at gennemgå vanskeligheder og udfordringer.

6C4D88C2-125F-4552-8EA4-7C864593416B.heic
weekend-retreat.png
yoga-dome.png
Galleri YRS 04.jpg

Guidet Meditation

Her er en lille 15 min. meditation som bliver guidet af Kåre Netterstrøm. Sæt dig godt tilrette og nyd en lille stund, hvor du finder tilbage til glæden og kærligheden.

En daglig meditationspraksis kan gøre en stor forskel i livet. Det hjælper med at vi højere grad skaber vores tilværelse ud fra et stille og kærligt sted. Den kærlighed vi alle længes efter, må vi starte med at finde indeni. 

bottom of page