top of page

Behandlinger og Sauna

I menuen finder du nogle af de metoder som vi tilbyder på retreats.
Alt detox som vi tilbyder på Yogaretreats er 100% frivilligt. Gennem renselsesmetoder er du med til at skabe det velvære som understøtter og fordyber din yoga og meditationspraksis.

Den mad vi servere understøtter en rensning af kroppen. Vi anbefaler at du i ugen op til kurset spiser en kost som forbereder udrensningen. Vegetarisk mad kan anbefales. Drikker du meget kaffe anbefaler vi en blid nedtrapning op til kurset, men du er også velkommen til at tage Nescafe med så du kan drikke en kop på kurset...:-)...Læs mere om maden HER

Gennem renselsesmetoder er du med til at skabe det velvære som understøtter og fordyber din yoga og meditationspraksis.
Alle detox behandlinger som vi tilbyder på Yogaretreats er 100% frivilligt.

Du kan glæde til den dejlige sauna som står ved Rytsebæk Strand. Den byder dig velkommen til at opleve varmen og vandets helbredende og rensende kvaliteter. 

 

Vi tilbyder vi følgende behandlinger og detox

 

"Den lille shankaprakshalana"

En klassisk yogisk metiode til at rense tarmsystemet og som især hjælper ved tendens til forstoppelse. Den består i sin enkelthed i at man drikker 6 glas salt vand på tom mave om morgen. Man drikker 2 glas af gangen og laver nogle beskrevne øvelser ind imellem

Denne simple proces tilbyder vi at guide igennem til dem som har lyst i starten af et kursus. På weekend Retreat er det om Lørdagen. Så springer man morgenmaden over og giver ro til fordøjelse i denne periode.


Colon hydroterapi.

Tyktarmsudskylning hjælper med at udrense denne ophobning af stagnerende giftproducerende materiale i tyktarmslommerne og holder tyktarmsmusklerne spændstige. Forbedret spændstighed i tyktarmen sørger for effektiv fjernelse af affaldsprodukter fra kroppen. Rensning af kroppens systemer hjælper til med at genoprette indre balance og generel god sundhedstilstand. Denne terapiform kan du lave på vores kurser der vare mere end 4 dage og vi anbefale af lave det på andendagen. Du udfører selv Colon Hydroterapien med apparatur, efter af have fået grundige instruktioner både mundligt og skriftligt.

Prisen er 400 kr. og er. inkl. apparatur  som kan tages med hjem.

Næseskylning

Du har mulighed for at lærer at skylle næsen på alle vores kurser. Du har bagefter mulighed for at fortsætte med din egen neti hvis du ønsker det.

Hvorfor skyller man næsen?
Næseskylning er en nem og effektiv yogametode, kaldet neti, hvor man skyller næsen ren med lunkent fysiologisk saltvand, dvs. vand med 0,9 % salt.

Traditionelt anbefales neti til at styrke vores naturlig forsvar i næsen hvor nogle rensede fimrehår vil beskytte dig langt bedre mod vira, støv mv. Neti anbefales også mod forskelligt besvær i næse og bihuler, for bedre vejrtrækning gennem næsen, for at give forøget mental klarhed og som forberedelse til yoga og meditation.

Mange mennesker laver neti om morgenen for at få en opfriskende start på dagen. Andre foretrækker at skylle næsen, når de kommer hjem fra arbejde, især hvis de arbejder på en støvet arbejdsplads.

Vand, Urter og Yoga = En god start på et godt helbred.

Igennem 20 år har vi afholdt dybdegående retreats med bl.a. yoga, meditation, dans, sang, lydhealing og detox.  For os handler et retreat om hvordan  kroppen og sindet kan stille sig åbent overfor naturens helbredende kræfter, både de indre og ydre. 

En lang række symptomer og såkaldte sygdomme har sin rod i blokeringer og forgiftninger i kroppen og sindet.  Et fundament i en helbredelsesproces er derfor at opløse blokeringer og rense kroppen. Som et fundament og en start…

På vores yogaretreat gør vi det helt grundlæggende med vand, urter/mad og yogaøvelser.

Vandet som det vi vasker med. Urterne/maden er rengøringsmidlerne og yogaøvelser som selve arbejdet og de geniale redskaber der får rengøringen til at gå som en leg.  

Urter og mad

Skvadderkål, mælkebøtter, brændenælder, birkeblade og ramsløg og alle andre grønne bladgrøntsager er simpelthen fundamentet i en kost som skal understøtte udrensning.

Første gang du drikker en grøn saft med nogle af de overstående urter, kan kroppens umiddelbare reaktion være bvadr, væk med det, og et let ubehag kan forkomme. Men hurtigt vil din krop takke dig, og det der smagte bittert har nu en undersmag af sødme og liv som din krop bare vil have mere af. På vores kurser burger vi også urteblandinger og tinkturer med f.eks. papayablade, pebermynte, fennikelfrø, ingefær, ensianrod, cayennefrugt,  gråvalnød, burre, sassafras, aloe vera, purshia bark mv. Rengøringsmidler der virker og opbygger...

 

En ren krop og et afslappet sind, og hvad så?

Ved at bruge grundlæggende vand og urteterapi kan række andre symptomer på forgiftninger i kroppen som  f.eks. smerter, inflammationer og allergier lindres. Ja tit forsvinder symptomerne som dug for solen  Det er noget som skaber inspiration til en sund kost og livsstil.

Når kroppen er renset er der skabt en grundlæggende grobund for at kroppen kan være afspændt og sindet koncentreret. Når du er åben og renset vil du i højere grad opleve at du har et reelt " valg" , fri af gamle vaner og reaktioner. 

En mulighed for reelt at vælge hvad du vil optage af ”næring”, både fysisk, mentalt og spirituelt.. Du kan vælge at fylde på igen med pomfritter og medier fyldt med angst. Eller du kan vælge at fylde dig med naturens helbredende energier…

På et retreat har du rammerne og inspirationen til at fylde noget godt på og derigennem få dybe oplevelser som kan ændre dit livssyn og perspektiv.

infarød sauna.jpg
sauna.JPG
yoga-sauna.jpg

Sauna og Detox

bottom of page