top of page

Klassisk Hatha Yoga

Med fokus på en afspændt, rolig krop og et fredfyldt sind

Undervisningen er baseret på  klassisk yoga med grundig indlæring i yoga stillinger, åndedrætsteknikker og dybdeafspænding. Jeg arbejder også med mere moderne yogateknikker, som byder på anatomiske korrekthed, styrke, kontrol og retter kroppen mirakuløst in shape. Desuden er jeg inspireret af den tao tantriske tradition der minder os om enkelhed, dybde, præcision og poesi. Og ikke mindst mine egen yoga sekvenser og metoder som er kommet til mig gennem årene.

I undervisningen arbejdes der i et vekslende flow af rolige og dynamiske øvelser, med spændingsfrigørende stillinger, træning af bækkenbund, koncentration, chakras, solhilsen og de klassiske stillinger m.m.

I hvilepauserne mellem øvelserne falder krop og åndedræt til ro og øvelserne integreres. Jeg er inspireret af ”den strømmende krop” som er en oplevelse af nærvær i kroppen der indfrier indsigt, tillid og følelsen af at leve i nuet.
Undervisningen rundes af med dybdeafspænding der med sin beroligende og helende virkning skaber plads til fordybelse og fornyelse, eller med en meditation.

Yoga betyder enhed med krop, sind og ånd, og det er dette jeg tilstræber i min egen praksis, på yogamåtten, i min undervisning og i mit liv og dagligdag. Jeg elsker det dybe og meditative, legen med energi, healing og åndedrættet, og jeg kan virkelig godt lide små ting med stor effekt, og jeg mener STOR effekt. Mange forundres over alt det der sker, når yoga forbindes med det indre liv i kroppen og sjælen, hvilket kan ske lige så vel gennem små energi øvelser, som ved at stå på hovedet eller i fysiske hårde stillingerne. Det er nærværet og intentionen der er afgørende.

Jeg syntes det er vigtig at bruge alle sanser under yogatimerne, da det styrker forskellige chakraer, forskellige organer og aktivere forskellige steder i hjernen. Derfor arbejder jeg ofte med lukkede øjne, så du bedre kan skabe dit eget rum og lytte til kroppens signaler, behov og lyst i det givende øjeblik. Med lukkede øjne styrker du også det at skabe billeder i hovedet. Det er ikke et dogme, jeg arbejder også med åbne øjne, hvor du imiterer en bevægelse og efterligner en stilling eller sekvens.

Galleri YFK 01.jpg
IMG_2866 copy_edited.jpg
Galleri OYC 2016-45.jpeg
bottom of page