top of page
Meditation-Moen.jpg

Taoistiske energi øvelser, Meditation og Stilhed 

5-11 September 2022

Find tilbage til dig selv på et fordybende 7 dages Retreat med taoistiske indre øvelser, de 6 helbredende organlyde, afspænding, meditation åndedrætsøvelser, kirtan, chants, lækker vegetarisk mad, mulighed for detox program og sauna ved havet. 

På dette retreat går vi i dybden med helbredende indre øvelser fra den taoistiske tradition og kombinere dem med meditation, kirtan og andre skøn praksis. 

Der vil ikke være klassisk hatha yoga med strækøvelser mv. på dette retreat. 

 

Indre øvelser fra den Taoistiske tradition.

I tao er der dette udtryk: Hvis du laver de ydre øvelser ( for muskulatur mv) skal du også lave de indre øvelser ( for organernes sundhed mv.), men hvis du laver de indre øvelser behøver du ikke laver de ydre øvelser. I den simple sandhed ligger forståelse af at vores fysiske og mentale sundhed manifestere sig som sunde organer og omvendt.

De taoistiske indre øvelser går ind og transformere både vores mentale og fysiske på et meget dybt niveau. På dette kursus lærer du også de 6 helbredende lyde som knytter dig til organerne i din krop. 

Dome bygning på Møn
yoga-camp-feddet.jpeg

Meditation og Afspænding

Alle kan finde glæde i meditation, men ofte står vores forventninger og vaner i vejen. På dette retreat finder du en glæde ved at vende tilbage til stilheden og kærligheden inden i dig selv. Som en vigtig forberedelse til dybere meditation laver vi hver dag dybdeafspændingen yoga nidra, Her bliver du systematisk ledt igennem forskellige oplevelser af kroppen, åndedættet, sindet, energi, chakra og bevidsthed, der lander dig i en dyb tilstand af hvile og ubesværet væren. 

Kirtan og Chants

I de sidste årtier har der, også i Danmark, været en stigende interesse for at synge Kirtan og Bhajan, en spirituel musiktradition fra Indien, hvor man gentager mantras, typisk med en forholdsvis simpel melodi og med masser af plads til improvisation og variation, både i rytme, dynamik og melodi.  Vi synger kirtans om aftenen og chanter mantras mere meditativt som en del af meditationsundervisningen.

IMG_0949 copy.png
yoga-retreat-spanien.jpg

Retreat: et møde med dig selv

Vi ønsker alle at møde livet og vores nærmeste med mere nærvær og kærlighed. At være på retreat er en mulighed for at kigge indad, at møde din krop og dit sind med den accept og kærlighed du ønsker i dine relationer. Yogatraditionens metoder gør denne rejse til en god og harmonisk oplevelse som i sidste ende bringer dig i kontakt med hvem du er: et lys, en sjæl, en ubetinget kærlighed som altid stråler. Rejsen og målet bliver et og samme.

Vores erfaring er at alle tager herfra med en ny inspiration, klarhed og fred. Klar til at møde livet og relationerne derhjemme med et nyt perspektiv.

Stilhed

VI holder 1 dags stilhed om fredagen hvor du aflevere mobilen og computeren så du er helt fri for input, og giver plads til oplevelsen af det indre liv. Stilheds dagene gør din yoga og meditation mere intensiv, og samtidig oplever folk at nærvær og blidhed vokser mellem dem. Vi giver plads til hinanden på en mere dybsindig måde under stilhed, og det er skønt at gøre hverdags ting sammen i stilhed. Stilhed er i den grad en mangelvare i dag. Det parasympatiske nervesystem aktiveres og får hele vores organisme til at regenerere, giver os færre tanker, og gør dem mindre vigtige. Det er i stilheden vi har mulighed for at udvikle os på et dybere plan. Vi får ro på tankerne, hvilket giver os en mulighed for fordybelse og indblik i vores sande værdier.

mennesker.png
kirtan-moen.jpg

Underviserne

Camilla og Kåre Netterstrøm leder til dagligt Anahata Yoga Center og vil være undervisere på dette retreat. 
Camilla og Kåre har over 20 års erfaring med yogaundervisning og afholdelse af dybdegående yogaretreats og er kendt for deres levende, inspirerende og musikalske videreformidling af yogatraditionen. 

Program for Retreat

 

Mandag d. 10 Oktober

Ankomst kl. 15.00 - 18.00
Yoga og Meditation kl. 18.00 - 19.00

.
Aftensmad kl 19.00 - 20.00


Introduktion kl. 20.00 – 21.00 
Kirtan (Mantra sang), Chants og Meditation kl. 21.00 - 21.45

Tirsdag - Lørdag ( med variationer)

Yoga og Meditation kl 7 - 9.00


Morgenmad kl 9.00 - 10.00

Dybdeafspænding og Meditation kl 11.30 - 13.00
Frokost kl 13 - 14.00

Sauna ved Stranden kl. 14.00 - 16.00 (Frivilligt)
Medbring din neti og lær at skylle næsen 16.00 – 16.30 (frivilligt)
Yoga, Meditation, Chants, Kirtan, Satsang mv. kl 16.30 - 19.00
Aftensmad kl 19.00 - 20.00

Kirtan, Chants, og Meditation kl. 20.30 – 21.30

 

Søndag d. 16 Oktober

Yoga og Meditation kl 7 - 9.00

Morgenmad kl 9.00 - 10.00

Afrunding og Meditation 10.00 - 11.00

Alle deltagere hjælper i ca. 40 - 60 min. om dagen med praktiske sager som f.eks. opvask og lign.

I yoga traditionen bruger man også musikformer som vækker vores kærlige natur, virker helbredende på kroppen og beroligende på sindet. Vi synger ”simple” lydstavelser (mantras) som vækker specifikke dimensioner af vores natur. Alle kan være med og det er en dejlig måde at være sammen, som skaber en samhøringhed imellem mennesker.

Herover en video med Mantra Sang fra et Retreat I Spanien.

Sauna ved stranden og mulighed for detox

2 eftermiddage er der sauna ved havet. Varmen og kulden er god for blodcirkulation og renser både vores fysiske og mentale.

En skøn måde at lande i kroppen og mærke naturens helbredende energi.

På dette retreat tilbyder vi også forskellige former for detox, som colon hydro terapi, "den lille Shankhaprakshalana", detox fodbad, næseskylning og urteterapi.

Læs mere her:

yoga-sauna.jpg

Maden

Du kan glæde dig til vores super lækre veganske mad som inspirerer mange til at spise flere dejlige ting fra planteriget derhjemme. Der er grønne smoothies, frugt, varm grød. chia grød og superfood om morgenen. Frokost og aftensmad er fyldt med grøntsagsretter, skønne salater, dejlige dressinger, proteiner og f.eks. honning/salt hævet speltbrød eller ris. 

100% økologisk og så vidt muligt med friske lokale råvarer. Vi blander ikke gluten i maden og tager hensyn til allergier.

Vi bruger masser af urter og milde krydderier i maden. Derudover tilbyder vi også urtekapsler fra Pukka, som understøtter en god fordøjelse og har en række andre gavnlige virkninger.

P1288720 copy.png

Priser

 

Værelser:

Enkeltværelse: 6.800 kr.

Dobbeltværelse: 5.400 kr. 

4 pers. værelse: 4.800 kr. 

Prisen inkluderer alt:

Undervisning

Kost og Logi

Sauna mv.

Transport

Du kan fra Vordingborg station tage bus 660r til Stege eller bus 664 til Damsholte.
Så afhenter vi dig gratis der.
Alternativt koordinere vi samkørsel fra hhv. København og Fyn/Jylland.


Betaling: 

Vi tager 1.000,00 som depositum.

Restbeløbet betales senest 4 uger før kursusstart.

Afbestillingsregler:

Som udgangspunkt ingen tilbagebetaling af depositum.
Resten af kursus beløbet tilbagebetales hvis der afmeldes 24 timer før kursusstart.

 

Bankoplysninger:

Møns Bank

Reg.nr 6140

Konto.nr 0004235220 

TILBAGE TIL RETREATS

vaerelse01.jpeg
IMG_8588 copy.png
YOGAskov.png
bottom of page