top of page

Weekend Retreat med Yoga og Meditation
10 - 12 Februar 2023

Giv dig selv en fredfyldt og fordybende weekend med yoga, afspænding, åndedrætsøvelser, meditation, kirtan, chants, lækker vegetarisk mad og sauna ved havet.

Ved hjælp af en bred vifte af metoder fra yogatraditionen udforsker og harmoniserer vi i løbet af kurset alle aspekter af dit væsen. I en transformerende process bliver du blidt ledt til en dyb genkendelse af dit væsens inderste kerne som fredfyldt væren og klar opmærksomhed.

Kurset er hovedsageligt baseret på praktiske øvelser og vejledning - og en direkte oplevelse af de dybere aspekter af yoga og meditation. Det praktiske vil undervejs blive krydret med kortere teoretiske oplæg, der sætter yogapraksissen i perspektiv

Hatha Yoga

Yogaen er klassisk Hatha med er et vekslende flow af rolige og dynamiske øvelser, spændingsfrigørende stillinger, træning af bækkenbund, koncentration, chakras, solhilsen og de klassiske stillinger m.m. Du lærer også nogle simple og effektive åndedrætsøvelser som på en blid måde skaber balance i kroppen og sindet.
I hvilepauserne mellem øvelserne falder krop og åndedræt til ro og øvelserne integreres. Alle kan være med, du arbejde ud fra hvor du er.

F90DA2DE-B11B-4FA4-B9D2-2D29052FC2B9_edited_edited.jpg
2BDB0020-BC72-4B00-99AC-E019B6EF3842_1_201_a.jpeg

Meditation

I kombination med hatha yoga, yoga nidra og kirtan kan meditation blive en nærmest ubesværet oplevelse. Under kurset veksler vi mellem lette dynamiske meditationer med åndedræt og visualisering, og mere enkelte opmærksomhedsbaserede meditationer. Alle former for meditation har til formål at berolige kroppen og sindet, så du kan opleve din naturlige tilstand af indre balance, fred og klarhed. Denne hvilen i dig selv, kontakten med dit inderste væsen kan hjælpe dig med at møde livet og andre mennesker med mere nærvær og kærlighed.
Alle kan finde glæde ved meditation, men ofte står vores forventninger og vaner i vejen. På dette retreat vil du finde glæde ved igen og igen at vende tilbage til stilheden og kærligheden i dig selv.

Yoga Nidra afspænding

På dette retreat vil der blive lagt stor vægt på dybdeafspændingen yoga nidra - en vidunderlig metode fra yogatraditionen. Yoga nidra betyder yogisk søvn, en form for vågen søvn - en teknik der ikke kræver andet end at du ligger stille på ryggen og lytter til lærerens instruktioner. Her bliver du systematisk ledt igennem forskellige oplevelser af kroppen, åndedættet, sindet, energi, chakra og bevidsthed, der lander dig i en dyb tilstand af hvile og ubesværet væren. Du vil komme ud af afspændingen med en oplevelse af dybfølt harmoni og fornyet energi

yoga-camp-feddet_edited_edited.jpg
F3652E72-E28D-4086-B060-E3FA32D7434E.heic

Kirtan og Chants

Kirtan er en spirituel musiktradition fra Indien, hvor man gentager enkelte mantras, typisk med en forholdsvis simpel melodi. Ved at gentage den samme tekst og melodilinje igen og igen, lærer du hurtigt sangen og kan dermed uden anstrengelse hengive dig og nærmest lade sangen flyde igennem dig. Mærk den frigørende effekt det har at åbne op, slippe hæmninger og sætte stemmen fri. Det handler ikke om at synge skønsang, men om at indleve og hengive sig til stemmens kraft.

Video klip fra Anahata Yoga Retreat Center. Vores weekend retreats fokuser normalt på det indadvente og meditative, med musik og sang som en dejligt krydderi. 

Retreat: et møde med dig selv

Vi ønsker alle at møde livet og vores nærmeste med mere nærvær og kærlighed. At være på retreat er en mulighed for at kigge indad, at møde din krop og dit sind med den accept og kærlighed du ønsker i dine relationer. Yogatraditionens metoder gør denne rejse til en god og harmonisk oplevelse som i sidste ende bringer dig i kontakt med hvem du er: et lys, en sjæl, en ubetinget kærlighed som altid stråler. Rejsen og målet bliver et og samme.

Vores erfaring er at alle tager herfra søndag eftermiddag, med en ny inspiration, klarhed og fred. Klar til at møde livet og relationerne derhjemme med et nyt perspektiv,

mennesker.png

Underviser

Carsten Crone Caroc er født og opvokset på Københavns vestegn. Lige siden han var på sit første retreat 1997 har yoga og meditation været de vigtigste ledestjerner i hans liv. Carstens tilgang til yoga er åben og udogmatisk. Han er drevet af en grundlæggende nysgerrighed og dyb interesse for hvordan yoga og meditation kan berige både hans eget og andres liv og anser det at undervise i yoga som en kunstart. Med sine mere end 20 års undervisningserfaring skaber han en varm og rummelig atmosfære, hvor han præcist og nænsomt leder deltagerne ind i yogaens mulighedsrum for fordybelse og selverkendelse.

Til dagligt underviser Carsten på Skandinavisk Yoga og meditationsskole i København hvorfra han også har taget sin 6-årige yoga- og meditationslæreruddannelse. Han bor på Nørrebro med sin kone og deres to døtre på Nørrebro i København og deler sit arbejdsliv mellem yogaundervisning og kunstneriske arbejde – han er nemlig også billedkunstner, uddannet fra Kunstakademiet i København. I sit arbejde som billedkunstner kombinere han sin passion for yoga og meditation med abstrakt maleri. 

IMG_2866 copy_edited.jpg

Program for weekenden

Fredag

(Det er OK, hvis du først kan nå at komme til intro fra. kl. 20.00)

 

Ankomst kl. 15.00 - 18.00
Yoga og Meditation kl. 18.00 - 19.00

.
Aftensmad kl 19.00 - 20.00


Introduktion kl. 20.00 – 21.00 
Chants og Meditation kl. 21.00 - 21.45

Lørdag

Yoga og Meditation kl 7 - 9.00

Morgenmad kl 9.00 - 10.00

Dybdeafspænding og Meditation kl 11.30 - 13.00
Frokost kl 13 - 14.00

Sauna ved Stranden kl. 14.00 - 16.00 (Frivilligt)
Medbring din neti og lær at skylle næsen 16.00 – 16.30 (frivilligt)
Yoga og Meditation kl 16.30 - 19.00

Aftensmad kl 19.00 - 20.00

Kirtan (Mantra sang), Chants, og Meditation kl. 20.30 – 21.30

 

Søndag

Yoga og Meditation kl 7.00 - 9.00
Morgenmad kl 9.00 - 10.00

Afrunding, Afspænding og Meditation kl 11.00 - 13
.00

Frokost 13.00 - 14.00

I yoga traditionen bruger man også musikformer som vækker vores kærlige natur, virker helbredende på kroppen og beroligende på sindet. Vi synger ”simple” lydstavelser (mantras) som vækker specifikke dimensioner af vores natur. Alle kan være med og det er en dejlig måde at være sammen, som skaber en samhøringhed imellem mennesker.

Herover en video med Mantra Sang fra et Retreat I Spanien.

IMG_3545.JPG

Sauna ved stranden

Lørdag eftermiddag er der sauna ved havet. Varmen og kulden er god for blodcirkulation og renser både vores fysiske og mentale.

En skøn måde at lande i kroppen og mærke naturens helbredende energi.

IMG_5387.HEIC

Maden

Du kan glæde dig til vores super lækre veganske mad som inspirere mange til at spise flere dejlige ting fra planteriget derhjemme. Der er grønne smothies, frugt, varm grød. chiagrød og superfood om morgenen. Frokost og aftensmad er fyldt med grøntsagsretter, skønne salater, dejlige dressinger, proteiner og f.eks. honning/salt hævet speltbrød eller ris. 

100% økologisk og så vidt muligt med friske lokale råvarer. Vi blander ikke gluten i maden og tager hensyn til allergier.

Vi bruger masser af urter og milde krydderier i maden. Derudover tilbyder vi også urtekapsler fra Pukka, som understøtter en god fordøjelse og har en række andre gavnlige virkninger.

vegansk-yoga-mad.png

Priser

 

Værelser:

Enkeltværelse: 3.600 kr.

Dobbeltværelse: 3.000 kr. 

4 pers. værelse: 2.800 kr.

Prisen inkluderer:

Undervisning

Kost og Logi

Sauna mv.

Du medbringer selv sengetøj og håndklæde.

Alternativt kan det leje hos os til 200 kr

Transport

Du kan fra Vordingborg station tage bus 660r til Stege eller bus 664 til Damsholte.
Så afhenter vi dig gratis der.
Alternativt koordinere vi samkørsel fra hhv. København og Fyn/Jylland.


Betaling: 

Vi tager 1.000,00 som depositum.

Restbeløbet betales senest 4 uger før kursusstart.

Afbestillingsregler:

Som udgangspunkt ingen tilbagebetaling af depositum.
Resten af kursus beløbet tilbagebetales hvis der afmeldes 24 timer før kursusstart.

 

Bankoplysninger:

Møns Bank

Reg.nr 6140

Konto.nr 0004235220 

Priserne er inklusiv alt.

TILBAGE TIL WEEKEND RETREATS OVERSIGT

vaerelse01.jpeg
IMG_5483.HEIC
0DACE3F6-0839-462A-A40F-6F9AB8861D0D.heic
IMG_5470.HEIC
IMG_5473.HEIC
bottom of page