Camilla Netterstrøm Header Logo

Yogalæreruddannelse på Anahata Yoga og Retreat Center

Opstart september 2019.

Vi anbefaler at du starter med at følge vores 1 årige forløb med 5 weekend retreats og et 14 dages kursus med opstart i September 2018. Se mere HER

Har du en stærk og stabil yoga og meditationspraksis og har masser erfaring med Hatha yoga fra Sivananda traditionen og/eller lignende traditioner, så kan du også evt. starte direkte på yogalærer uddannelsen.

Vi ligger vægt på at du har en dyb og stabil praksis som uundværligt fundament som yogalærer.

Uddannelsen bliver afholdt på Anahata Yoga Center i et miljø hvor du i det omfang du ønsker også kan være en del af et fælleskab omkring daglig praksis og afholdelse af dybdegående retreats på centeret

Uddannelsen består grundlæggende af:

6 weekend retreats og et valgfrit 10 dages retreat tages før du begynder på uddannelse.

Modul 1:
10 dages intensivt retreat som grundlag og opstart af uddannelsen.
Disse kurser afholdes løbende. Se oversigt HER

Dette retreat kan også tages uden at du efterfølgende starter på uddannelsen.
Har du allerede deltaget på et 10 dages kursus, behøver du ikke at deltage på dette igen.

Herefter et forløb over 12 mdr. med start sep. 2019

Modul 2- 7
6 x Yogalærerseminarer med masser af teori og træning i at undervise mv.i 

Læs mere om disse moduler og se datoer i menuen til højre.

Uddannelsen indeholder desuden bl.a.

- Et fast læse pensum.

- Arbejde bag om et weekendretreats eller et uge retreat...

- Individuelle enetimer med vejledning til egen praksis og samt forberedelse til at undervise og evt. støtte til opstart af yogahold: 10 x 60 min.

- Afsluttende eksamen

Du kan supplere og fordybe uddannelsen med: 

Ophold på Anahata Yoga Center. I dette miljø kan du kombinere din yogapraksis med en kreativ hverdag i fælleskab med andre og under vejledning fra os der leder centeret.

Denne del er ikke en obligatorisk del af uddannelsen. Betingelser og evt. betaling for ophold på centeret aftales individuelt.

Undervisere, traditionen og miljøet

Camilla Netterstrøm er hovedunderviser og vejleder på uddannelsen. Camila har 24 års erfaring som fuldtidsunderviser. Læs mere om Camilla HER.

Vi underviser i Hatha Yoga ud fra Sivananda traditionen, en meget bred og åben tradition som åbner dit udsyn og inspirere dig til at finde dit eget ståsted og praksis. Med dette fundament er du på sikker grund når du går dybt i din egen praksis og proces. Det er også en tradition som vægter et medlevende dybfølt engagement i verden omkring os. 

Uddannelsen vil sætte dig i stand til at undervise yogahold i asanas, grundlæggende pranayamas, afspænding og Yoga Nidra. 

---- 

Kursister på modulerne

Der vil højest være 10 personer der deltager i uddannelsen. Det forberede det personlige kontakt.

Praktisk arbejde på modulerne (Karma Yoga)

På modulerne vil der være lidt praktisk arbejde hver dag. Det er bare at give en lille hånd med 20-60 min tilmadlavning og opvask. Det er en god måde at skabe et fælleskab, lære om vegansk madlavning og er med til at sænke prisen:-)

Kontakt mellem modulerne

Det er vigtigt at kursisterne holder løbende kontakt (mellem modulerne) med os undervisere, så vi ved at de gør noget ved deres opgaver)og får klaret problemer der evt opstår undervejs, når man er alene.

Opfølgning efter kurset.

Uddannelsen er et godt springbræt, til dig der ønsker at gå videre som yoga lærer i samfundet.

Ønsker du at fortsætte med at undervise, anbefaler vi,  at du inden for 12 måneder, samler et hold, hvor du er underviseren. Og at du bruger f.eks. 2 enetimer med Camilla på at samle op hvordan det går med at undervise mv. Det er ikke alle der ønsker decideret at fortsætte som yogalærer, men ønsker at kunne bruge yogaens teknikker, til at udvikle sig selv, igennem det liv de allerede lever. Det er helt OK.

Hjælpelærer og hjælper på retreat

En anden obligatorisk del af uddannelsen handler om at deltage “bag om” et 7 eller 14 dages retreat eller evt. 2 weekendsretreats. Her vil du hjælpe med alle de praktiske opgaver som et retreat indeholder og hvis du ønsker det fungere som hjælpelærer. Denne del af uddannelsen er gratis og ophold og mad er inklusiv.
Du skal være indstillet på at udfører “karma yoga” ca. 5 -6 timer dagligt på kurset. Dette er selvfølgelig en vigtig del af uddannelsen og du er også velkommen til at deltage “bag om” flere kurser som medhjælper og hjælpelærer. Dette aftales individuelt med os.

Bøger og materiale

Grundbogen på uddannelsen er, Asana, Pranayama, Mudras, Bandhas, skrevet af Saraswati Satyananda. Bogen er på engelsk men der findes flere bøger på dansk som indeholder nogle af de samme anvisninger. En andengrund bog er, Yoga, Tantra og Meditation i min hverdag, af Swami Janakananda.

Disse bøger kan købes af os eller på internettet.
Du skal regne med at bruge ca. 800-1.000 kr. på bøger, hvis du ikke har nogle af den i forvejen.

Du vil også få udleveret andre tekster som understøtter uddannelsen.
Også andre bøger primært fra traditionen vil også blive anbefalet som relevant læsning.

Tilmelding og Optagelse

Skriv en mail eller ring til os. Vi er klar til at tage en snak med dig og besvare de spørgsmål du måtte have. Og ikke mindst tage en snak hvordan det faste forløb bedst muligt evt. kan suppleres med mere individuel træning og læring, som en kombination af dine ønsker og efter hvad vi anser som gavnligt for din yogalærer træning.

Du kan altid tage det første 10 dages modul og derefter beslutte dig om du vil gå videre.

De fleste vil vi anbefale at starte med at følge vores 1 årige forløb med 5 weekend retreats og et 14 dages kursus med opstart i September 2018. Se mere HER

Pris og Betaling

Prisen for yogalæreruddannelsen er 22.000 kr. inkl. alt.
Dette indbefatter overnatning i dobbeltværelse .
(Enkeltværelse koster et tillæg på 200 kr. pr overnatning, hvis det er muligt)

Betales med 2.000 kr. pr. mdr. i 11 mdr. med start i August 2019.

Denne pris er uden modul 1 som er 10 dages retreat.

-----

Vi glæder os til at byde dig velkommen.

-----

Patanjali’s yoga skrifts første 3 linjer siger:

1 Yoga er en selv disciplin

2 Med selv disciplin, er vi i stand til at håndtere ”the lower mind”

3 Ved at kunne håndtere ”the lower mind” kan vi åbne for ”the higher mind”

Dette er formålet med en hver slags form for yoga. Mind mannagement, er en vigtig del af yoga. Hatha yoga retter op på energibanerne, muskulaturet, sener, og organerne og dermed skaber balance i kroppen, så det er et rart sted at være. Hvem har lyst til at bo i et hus, hvor husets struktur er ved at falde sammen, fordi der er råd i træet, lugt af forrådnelse o.l. Sindets hjem er kroppen. Hvis vi ønsker at finde samling i krop, sind og ånd, må vi sørge for, at huset/kroppen, er i god stand. Så den røde tråd, med alle 5 moduler, er at skabe harmoni, så du bevæger dig som et helt og unikt menneske, der gennem selvdisciplin, skaber bro mellem det lavere og det højere niveau af sindet.