Camilla Netterstrøm Header Logo

Taoistiske Øvelser på kurserne

Den taoistiske tradition datere sig tilbage til ca. 500 f. Kr.  og er kendt for den store viden omkring  hvordan kroppen, sindet og spiritualiteten hænger sammen. Akupunkturen som de fleste kender har f.eks. sit udspring fra denne tradition.

Taoisterne har bl.a. en meget praktisk anvendelig viden omkring hvordan du bringer den grundlæggende seksuelle energi eller puls, i cirkulation i kroppen og dermed omdanne denne energi til ”chi” , spirituel energi og mental klarhed. Dette ikke igennem afholdenhed med tværtimod igennem et aktivt og bevidst forhold til kroppen og seksualiteten

På kurserne underviser vi i grundlæggende øvelser fra ”the universal tao”:

  • Det indre smil.
  • Det mikrokosmiske kredsløb
  • De seks helbredende lyde.

Detaljeret beskrivelser af disse meget virksomme og grundlæggende øvelser findes i bogen : ”Forvandling af stress til vitalitet” af Mantak Chia.

Bogen koster 170 kr. og kan bestilles ved at sende en mail til os eller igennem forlaget hovedland.

 

 

Hjernen i Maven

Hjernen i hovedet er os alle velkendt, men vi har også en anden hjerne – en mavehjerne. Maven i hjernen er et enterisk nervesystem med kun få tusinde nerveforbindelser til hjernen oppe i hovedet via vagusnerven.

Dette enteriske nervesystem kan fungere uafhængigt af resten af nervesystemet. Hjerne i maven har mange funktioner, og kan transporter impulser og informationer bla. til vores fordøjelse, immunforsvar..etc.

Vi har således en hjerne i maven, som nok er mere håndgribelig at forstå og lettere at mærke i kroppen end hjernen i hovedet og dens forskellige hjerne dele og områder. Hvem har ikke haft en mavefornemmelse, blevet ramt i mellemgulvet eller haft sommerfugle i maven. Hjernen i maven er tættere på vores organer og fordøjelses system, og organerne er bl.a et sted hvor vi lagrer vores følelser. Gennem organerne kan vi forstå, styrke og rense vores følelses liv; vi kan forvandle negative emotioner til positive emotioner.

Når vi er i kontakt med kroppen er vi også i kontakt med Moder Jord og Universets Kræfter.
Moder Jord kan kompostere, forvandle og få alting til at gro. Du kan give dine sorger, stress og bekymringer, din vrede og afmagt etc til moder Jord. Hun vil tage imod, forvandle og komposter, og det der var affald er nu gødning til de autentiske frø som vil vokse og blive til en blomst. Moder Jord kan forvandle på både de indre og ydre planer. Mennesket er en del af det kredsløb, og ved at forstå disse universelle kræfter kan vi give alt vores "skidt" og få det tilbage som kærlighed. Ved at vise Moder natur respekt støtter vi hende i hendes store kærligheds arbejde.

En Solar Pleksus Øvelse.
Der er mange måder at komme i kontakt med hjernen i maven på.
En simpel øvelse er at mærke en energi kugle mellem hænderne. Først klapper du dine hænder sammen, og opsamler chi/ prana / energi ved at gnide dem sammen, så varme og energi opstår. Luk øjnene og mærk varme og energi strømme mellem hænderne. Forstil dig en sol, en energi / ild kugle mellem hænderne. Den bliver tungere og tungere, varmere og varmere, stærkere og stærkere. Når du virkelig har god kontakt med ildkugle, så få den til at dreje rundt, og når du har gjort det et stykke tid, så luk den ind i Solar Pleksus.  Mærk solen inden i kroppen, dens tyngde, dens varme og styrke og lad hele din krop lyse og skinne som en lille sol. Denne energi kugle kan du lagrer i maven, og tage brug af når som helst og hvor som helst. 

 

Kram et træ - Taoistisk Træ Meditation  


Teorien bag taoistisk træ meditation er således; fordi at træerne står stille, med rødderne dybt plantet i Moder Jord og deres trækroner groende ind i Fader himlen, forankret i himmelens kræfter, er de suveræne til at absorbere jordens energi og den universelle kraft fra himlen. Træer og alle planter har evnen til at absorbere lys frekvenser, og de har evnen til omdanne energierne til fysisk føde. De taler sammen og tager sig af deres slægtninge. 

Taoisterne ser træerne som konstant mediterende væsner, med den subtile energi som deres naturlige sprog. Den taoistiske mester Mantak Chia mediterer med træer, og bruger træernes forvandlingsevne til at forløse "negative energier." I sin Cosmic Tree Healing Qigong fortæller han hvordan man tilpasser ens krop til træets "aura" (energi felt). Han forklarer, "at træer er naturlige processorer, der kan hjælpe med at omdanne kropslige sygdomme eller negativ energi til positiv, vital livskraft. Når du forbinder dig med træets energi kan du forløse dine fysiske og følelsesmæssige blokeringer".   

Så næste gang du gå en tur så kram et træ, sæt dig med ryggen mod det og mærk energien.En ven i skoven, haven eller parken venter på dig.


Tre små træ meditationer:

1. Stå lige under træet der hvor trækronen ender. Spørg træet om du må have lov til at mærke det. Eftersigende er de unge træer lettere at få kontakt med ;-) Hvis du får et ja tak, så mærk træets aura, og lad den blande sig med din egen aura.

2. Mediter siddende med ryggen mod et træ. Det er let at finde en træ der passer perfekt til din størrelse. Absorber træets energi gennem dine chakraer og deres åbninger på forsiden og bagsiden at kroppen. Lad energien strømme med det mikrokosmiske kredsløb.

2. Stil dig og hold dine hænder om træet. Mærk træets chi / prana og send det tilbage til træet. Mærk energien strømme ind gennem den venstre hånd op over toppen af hovedet og ud igennem den højre hånd.
Yin cyklussen er gennem håndflader og indersiden af armene. Yang cyklussen er gennem fingerspidserne og ydersiden af armene.