top of page

TRATAK - AT TÆNDE ET LYS I HJERTET

Koncentration kan opstå spontant når du et inspireret, men kan bestemt også trænes...
Med tratak træner du koncentration og skaber forbindelse til pineal chakra. På kurserne laver vi den ofte tidlig morgen, før morgenyogaen...

Tratak er en lys meditation, som er skøn en mørk vinter aften eller som en morgen meditation. Tratak kan bruges til enhver tid.  Når du praktisere tratak kan du bringe lys til sjælen, få styrket dine øjne, din koncentration og evne til at visualisere.

Det er også en øvelser der kan hjælpe dig til at falde i søvn, og forbedre din evne til at huske nattens drømme. Tratak kan også bruges som lys terapi. Eller til at fjerne spændinger fra dine øjne og forbered dit syn. Tratak påvirker din pineal, ajna chakraet

Tratak kan bruges af alle, både børn og voksne. Børnene elsker den, og pludselig kan de sidde meget længe, koncentreret og fordybe sig i flammen, varmen og energien. Det sammen sker for de voksne.

Du har forberedt dig med et lys som står ca 30 centimeter fra dig. Lyset står så flammen brænder I højde med dit ajna chakra (pineal - det tredje øje)

Sæt dig foran et lys og lad dit blik hvile i flammen, et afslappet, blødt blik. Bliv et med den levende flammen, med lyset, og sid så længe du kan. Sluk da lyset, luk øjnene og se det/de smukke efterbilleder som viser sig på nethinden. Forestil dig at lyset inde i dit hoved, åbner dine sanser og strømmer ned i gennem halsen til dit hjerte. Hjertet er en blomst der åbner sig, hvori dit lys brænder. Lyset strømmer til alle dele i kroppen, til du tilsidst føler dig helt oplyst af varme og energi. Lyset bliver til en lille sol der skinner i alle retninger og fylder din krop. Den skinner udover din krop på folk omkring, alt liv omkring dig.

Solen er et symbol på kærlighed. Universel kærlighed som du er en del af.

bottom of page