Camilla Netterstrøm Header Logo

Yogalærer uddannelse

Opstart Okt 2017 eller Marts 2018 eller Juli 2018 med 10 dages retreat.

Det første år med fokus på egen praksis og erfaring som et grundlag for at kunne undervise andre, herefter 4 intensive yogalærer seminarer hvor du lærer at undervise i yoga.

Uddannelsen bliver afholdt på Anahata Yoga Center i et miljø hvor du i det omfang du ønsker også kan være en del af et fælleskab omkring daglig praksis og afholdelse af dybdegående retreats på centeret.

Nogle vælger yogalæreruddannelsen som et afsæt til en dybdegående transformation, måske uden nogen fast beslutning om at undervise efter uddannelsens afslutning. Det er helt OK.

Vi ligger vægt på at du får etableret en meget dyb og stabil praksis som uundværligt fundament som yogalærer.

Uddannelsen består grundlæggende af:

I alt 51 dage på retreatcenter med overnatning, fuld forplejning og 4-7 timers undervisning dagligt.

Fordelt på 11 moduler og et valgfrit weekendkursus.

Modul 1:
10 dages intensivt retreat som grundlag og opstart af uddannelsen.
Disse kurser afholdes i i Okt 2017, Marts 2018 og Juli 2018.

Dette retreat kan også tages uden at du efterfølgende starter på uddannelsen.
Har du allerede deltaget på et 10 dages kursus, behøver du ikke at deltage på dette

Herefter et forløb over 20 mdr. med start sep. 2018:

Modul 2-6.
4 weekendreteats med flg. fokusområder

Introduktion til kurset og yogatradition.
Karma Yoga og Yoga Nidra
Asanas og Solhilsen
Åndedrætsøvelser (Pranayama), Mudras og Bandhas

Modul 7
14 dages retreat med hvor vi yderligere fordyber de ting vi har lært, holder 7 dages stilhed og indlærer dybdegående teknikker fra Kriya yogaen mv.

Modul 8-11
4 x Yogalærerseminarer med bl.a. træning i at undervise mv.
Anatomi og fysiologi 

Derudover et valgfrit weekendretreats med et varieret program. (Disse kurser afholdes løbende og du kan vælge det kursus som passer bedst ind i dit skema).

Læs mere om disse moduler og se datoer i menuen til højre.

Uddannelsen indeholder desuden bl.a.

- Et fast læse pensum.

- Arbejde bag om et weekendretreats eller et uge retreat...

- Individuelle enetimer med vejledning til egen praksis og samt forberedelse til at undervise og evt. støtte til opstart af yogahold: 10 x 60 min.

- Afsluttende eksamen

Du kan supplere og fordybe uddannelsen med: 

Ophold på Anahata Yoga Center. I dette miljø kan du kombinere din yogapraksis med en kreativ hverdag i fælleskab med andre og under vejledning fra os der leder centeret.

Denne del er ikke en obligatorisk del af uddannelsen. Betingelser og evt. betaling for ophold på centeret aftales individuelt.

Undervisere, traditionen og miljøet

Kåre og Camilla Netterstrøm er hovedundervisere og vejledere på uddannelsen. Camila har 18 års erfaring som fuldtidsunderviser. Læs mere om Camilla HER. Kåre har lang erfaring med undervisning indenfor meditation, afspænding, generel sundhed, renselsesøvelser mv. Læs mere om Kåre HER

Vi underviser i Hatha Yoga ud fra Sivananda traditionen, en meget bred og åben tradition som åbner dit udsyn og inspirere dig til at finde dit eget ståsted og praksis. Med dette fundament er du på sikker grund når du går dybt i din egen praksis og proces. Det er også en tradition som vægter et medlevende dybfølt engagement i verden omkring os. 

Der vil forekomme gæstelærer på uddannelsen.

Mere om Indholdet på uddannelsen 

På hvert modul, vil blive lagt vægt på forskellige emner, men med yoga øvelserne som den røde tråd, så du kan fordybe sig i de forskellige yoga stillinger (asana) og åndedræts teknikker (pranayama). Jo mere man får erfaret de forskellige yoga øvelser, des bedre kendskab får man på sin egen krop, til deres virke og udrettelser, så man med tiden kan tilrettelægge de helt rigtige stillinger, til de mennesker og med de kropslige/mentale skavanker man ønsker at arbejde med.

Desuden vil du få indsigt ind i yogaens verden. Yoga er ikke bare øvelser, men en livsstil. Når man siger yoga, er det vigtigt at vide hvilken slags form for yoga du eller andre hentyder til. Du har måske hørt om enkelte af nedenstående betegnelser, og andre er måske nye for dig, men de danner tilsammen en helhed af forskellige metoder og tilgange til at kunne arbejde med mennesket, som helhed – krop, sind og åndedræt.

Du vil få kendskab til:

Pawan mukta asana & Shakti banda, Hatha Yoga, Pranayama, Yoga Nidra, Amta Kriya Yoga, Nada Yoga, Shat karma (de 6 rensningsmetoder), Mudra, bandhas, Dharana (bevidst styring af sindet), Dhyana (at stille gøre sindet), simply meditation,  Pratyahara, Karma Yoga, Kirtan, mantras, meditation mm.

Overstående vil være faste elementer på alle moduler, udover de temaer på modulerne som vi går mere i dybden med.

Uddannelsen vil sætte dig i stand til at undervise yogahold i asanas, grundlæggende pranayamas, afspænding og Yoga Nidra. 

Program for uddannelsen

Læs mere omkring de 10 moduler i menuen.

 

---- 

Kursister på modulerne

På modul 1, 3, 4, 5 og 6  vil der også være kursister som ikke specifikt følger yogalæreruddannelsen, men ønsker sig fordybelse i de emner vi gennemgår. Dog vil det kun være kursister som kender til den yogatradition vi arbejder med og som har været på længevarende retreats i forvejen.

Modul 2 7, 8, 9, 10 er udelukkende forbeholdt deltagere på yogalærer uddannelsen.

Ved at organisere det sådan kan vi holde økonomien rimelig og samtidig tilbyde en uddannelse med høj kvalitet og masser af undervisning.

Der vil højest være 12 personer der deltager i uddannelsen. Det forberede det personlige kontakt.

Praktisk arbejde på modulerne (Karma Yoga)

På modulerne vil der være praktisk arbejde hver dag. På weekendkurserne er det bare at give en lille hånd med 20-30 min og på 14 dages kurserne ca. 30 - 60 min. Fortrinsvist madlavning og opvask. Det er en god måde at skabe et fælleskab, lære om vegansk madlavning og er med til at sænke prisen:-)

Kontakt mellem modulerne

Det er vigtigt at kursisterne holder løbende kontakt (mellem modulerne) med os undervisere, så vi ved at de gør noget ved deres opgaver)og får klaret problemer der evt opstår undervejs, når man er alene.

Opfølgning efter kurset.

Uddannelsen er et godt springbræt, til dig der ønsker at gå videre som yoga lærer i samfundet.

Ønsker du at fortsætte med at undervise, anbefaler vi,  at du inden for 12 måneder, samler et hold, hvor du er underviseren. Og at du bruger f.eks. 2 enetimer med Camilla på at samle op hvordan det går med at undervise mv. Det er ikke alle der ønsker decideret at fortsætte som yogalærer, men ønsker at kunne bruge yogaens teknikker, til at udvikle sig selv, igennem det liv de allerede lever. Det er helt OK.


Hjælpelærer og hjælper på retreat

En anden obligatorisk del af uddannelsen handler om at deltage “bag om” et 7 eller 14 dages retreat eller evt. 2 weekendsretreats. Her vil du hjælpe med alle de praktiske opgaver som et retreat indeholder og hvis du ønsker det fungere som hjælpelærer. Denne del af uddannelsen er gratis og ophold og mad er inklusiv.
Du skal være indstillet på at udfører “karma yoga” ca. 5 -6 timer dagligt på kurset. Dette er selvfølgelig en vigtig del af uddannelsen og du er også velkommen til at deltage “bag om” flere kurser som medhjælper og hjælpelærer. Dette aftales individuelt med os.


Bøger og materiale

Grundbogen på uddannelsen er, Asana, Pranayama, Mudras, Bandhas, skrevet af Saraswati Satyananda.
Bogen er på engelsk men der findes flere bøger på dansk som indeholder de samme anvisninger.
Disse bøger kan købes af os eller på internettet.
Du skal regne med at bruge ca. 800-1.000 kr. på bøger, hvis du ikke har nogle af den i forvejen.

Du vil også få udleveret andre tekster som understøtter uddannelsen.
Også andre bøger primært fra traditionen vil også blive anbefalet som relevant læsning.

 

Tilmelding og Optagelse

Skriv en mail eller ring til os. Vi er klar til at tage en snak med dig og besvare de spørgsmål du måtte have.

Du kan altid tage det første 10 dages modul og derefter beslutte dig om du vil gå videre.

Efter det første modul kommer du til en samtale med os hvor vi bl.a. drøfter hvordan det faste forløb bedst muligt evt. kan suppleres med mere individuel træning og læring, som en kombination af dine ønsker og efter hvad vi anser som gavnligt for din yogalærer træning.

Pris og Betaling

Prisen for yogalæreruddannelsen er 40.000 kr. inkl. alt.
Dette indbefatter dobbeltværelse eller seng i 4 personers værelse på alle kurserne.
(Enkeltværelse koster et tillæg på 200 kr. pr overnatning, hvis det er muligt)

Betales med 2.000 kr. pr. mdr. i 20 mdr. med start i September 2018.

Denne pris er uden modul 1 som er 10 dages retreat.
Dette kursus starter du med at tage, så du kan undersøge om uddannelsen er noget for dig.

-----

Vi glæder os til at byde dig velkommen.

-----

Patanjali’s yoga skrifts første 3 linjer siger:

1 Yoga er en selv disciplin

2 Med selv disciplin, er vi i stand til at håndtere ”the lower mind”

3 Ved at kunne håndtere ”the lower mind” kan vi åbne for ”the higher mind”

Dette er formålet med en hver slags form for yoga. Mind mannagement, er en vigtig del af yoga. Hatha yoga retter op på energibanerne, muskulaturet, sener, og organerne og dermed skaber balance i kroppen, så det er et rart sted at være. Hvem har lyst til at bo i et hus, hvor husets struktur er ved at falde sammen, fordi der er råd i træet, lugt af forrådnelse o.l. Sindets hjem er kroppen. Hvis vi ønsker at finde samling i krop, sind og ånd, må vi sørge for, at huset/kroppen, er i god stand. Så den røde tråd, med alle 5 moduler, er at skabe harmoni, så du bevæger dig som et helt og unikt menneske, der gennem selvdisciplin, skaber bro mellem det lavere og det højere niveau af sindet.